Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sväng i discobacken

Med ljusblink och dunka dunka lockades många ut till skiddisco i Ragnhildsborgsbacken i går kväll. – Det är lagom kallt och bra packad snö, säger pistvakten Svein Rönning.

Annons

Klockan 18 i går kväll dånade discomusiken från Ragnhildsborgsbacken och folk började strömma till. Årets skiddisco blev succéartad utifrån alla tänkbara väderförhållanden.

– Lagom kallt, cirka minus 3-4 och bra packad snö, säger pistvakten Svein Rönning nere vid skidliften.

Det tyckte elvaåriga Karolina Hede från Rosenlund också.

– Snön är hård packad, säger hon.

Många barn fanns på plats och i närheten grillades det hamburgare.

– Riktigt mysigt, säger en skidåkare och svischar förbi.

Kön ringlade sig allt längre och backen fylldes på. Mitt i bakcken hade discjockeyn Roger Strandberg satt upp sin näste med musikanläggning och flera hundrakilostuber med syrgas för rökeffekter. Att det var några minusgrader gjorde inte så mycket.

– Utrustningen blir ju varm av att köra också, säger Roger Strandberg, som under kvällen även utbildade ungdomar som fick prova på att vara discjockey.

Redan klockan ett på fredagen började utrustningen forslas upp i backen.

– En enda syrgastub väger hundra kilo, det var en hel del att köra upp, säger Johan Bertilsson, som representerade MDJ Produktion, som lånat ut ljudanläggningen.