Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supportrar planerar matchbojkott

Bajen Fans planerar bojkotta bortamatchen mot Assyriska den 4 maj. Anledning: Biljettpriset.

Det är på sin hemsida som Hammarbys officiella supporterförening, Bajen Fans, uppmanar sina medlemmar att bojkotta toppmötet på Fotbollsarenan. Biljettpriserna, 250 kronor på långsidan och 200 på kortsidan, är ”på tok för höga”.

– Prisbilden har vi kommit fram till i samråd med Hammarby. Vid tidigare större matcher har vi haft dessa priser. Vi behöver uppgradera arenan, utöka publikkapaciteten och öka säkerheten vid en sådan här match. Detta medför stora ökade kostnader för oss, konstaterar Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Har du någon förståelse för att supportrar kan tycka att biljettpriset är för högt?

– Jag har själv varit supporter och vet att det ibland är frusterarande. Jag tycker det viktigaste är att man behandlar alla lika. Det kostar lika mycket för våra egna supportrar att se matchen som för Hammarbys, säger Aho.

Har supportrar hört av sig till Assyriska?

– Under dagen har det säkert ringt tio personer som sagt sig vara ordförande för Bajen Fans. Alltså, vi är prestigelösa i detta. Om det kommer fram relevant information från Hammarby som föranleder att vi måste se över biljettpriset så kommer vi att titta på detta. Men någon sådan information har vi i dagsläget inte fått.