Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supertalangen får A-lagskontrakt

Flera tunga pjäser har lämnat SSK de senaste veckorna. Men supertalangen David Pastrnak blir kvar. 16-åringen och SSK är överens om ett A-lagskontrakt som sträcker sig över två år.

Forwarden David Pastrnak flyttas alltså upp permanent till SSK:s A-trupp. Den unge tjecken värvades till SSK:s J20-lag inför den förra säsongen och utöver juniorspel förstärkte han även A-laget i 16 matcher.

– Det var självklart för oss. När han var med och spelade med A-laget gjorde han det oerhört bra för att vara en 16-årig kille. Vi tror att han kan bli en toppspelare i SSK nästa år eller året efter, säger SSK:s sportchef Per Nygårds.

Pastrnak, som fyller 17 år om en månad, befinner sig just nu i ryska Sotji för spel i J18-VM. Enligt många bedömare har Pastrnak mycket goda möjligheter att tingas i första rundan i nästa års NHL-draft.

– Han anses vara en av de som kommer gå i första rundan och då är man bland de 30 bästa spelarna i världen i sin åldersgrupp, säger Nygårds.

Per Nygårds säger att man inte kommit överens om några speciella out-klausuler i Pastrnaks tvåårskontrakt, utöver den vanliga klausulen att han har möjlighet att gå till NHL om någon klubb vill ha honom. Det är en klausul som i princip alla spelare har.