Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superhet Rakell inblandad i samtliga svenska mål när Tjeckien besegrades

 
Hockey-VM 2018
Visa alla artiklar

Den andra matchen i årets VM-turnering blev något svårare för Tre Kronor.
Men vinst blev det vilket som mot Tjeckien, och Rickard Rakell var inblandad i samtliga Sveriges mål.

När Sverige på söndagen mötte Tjeckien inleddes matchen i ett helt annat tempo jämfört med fredagens debut mot Vitryssland. Och redan fyra minuter in i matchen hade Sverige haft två bra chanser, men också Tjeckien hade haft ett fint läge.

Men det var Sverige som hade övertaget och fem minuter in i matchen satt också det första målet, när superkedjan med Rakell, Janmark och Zibanejad var framme, och Rakell gjorde sitt andra mål i turneringen.

Och det kom fortsatt att handla om Tre Kronor, när Tjeckien drog på sig en utvisning. Sverige behövde inte många minuter förrän succémakarna var framme då Janmark stod för det andra målet i matchen, assisterad av Rickard Rakell.

Superkedjan bestående av Rakell, Janmark och Zibanejad fortsatte att bjuda på show perioden igenom, och satte hård press på Tjeckien i slutminuterna av perioden, men några fler mål blev det inte.

Andra perioden bjöd på desto mer spänning, speciellt då Tre Kronor drog på sig tre utvisningar inom loppet av drygt sju minuter vilket ledde till spel fem mot tre för Tjeckien som inte var sena att utnyttja det när Filip Hronek skickade upp reduceringspucken i krysset bakom en skymd Magnus Hellberg.

Tre Kronor fick chansen i numerärt överläge i slutet av perioden men fick inte till någon het målchans och det var därmed bara ett måls skillnad inför den sista perioden.

I den sista perioden fortsatte trycket vara högt och känslorna heta. Tre minuter in i den tredje perioden var förstakedjan framme igen, och Mika Zibanejad gjorde mål, assisterad av Rickard Rakell.

Matchen kändes avgjord, men med fem minuter kvar såg Tjeckien till att hålla liv i spänningen, när Tomas Hyka gjorde ytterligare ett mål och reducerade till 3–2, efter att Tre Kronors Magnus Pääjärvi dragit på sig en utvisning.

Långa 45 sekunder var det i slutet av matchen, när Tjeckien hade ett bra tryck och var nära att göra 3–3, men matchen slutade till slut 3–2 till Sverige.

Matchfakta: Sverige–Tjeckien (2–0, 0–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (04.49) Rickard Rakell (Mattias Janmark, Hampus Lindholm), 2–0 (07.13) Mattias Janmark (Rickard Rakell)

Andra perioden: 2–1 (03.10) Filip Hronek (Roman Cervenka, Tomas Hyka)

Tredje perioden: 3–1 (03.11) Mika Zibanejad (Rickard Rakell), 3–2 (15.46) Tomas Hyka (Radek Faksa)

Skott: 27–25

Utvisningar: Sverige 2x6, Tjeckien 2x5