Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sharbel Touma ny tränare för Syrianska

Sharbel Touma är ny huvudtränare för Syrianska, meddelar klubben.
– Jag ville tillbaka och jobba med det här, säger han.

Annons

Syrianska har gjort klart med en ny huvudtränare. Och det blir en av klubbens största profiler – Sharbel Touma - som får uppdraget att leda laget i superettan nästa år.

"Syrianska FC känner stor stolthet och glädje med att få en så stor profil som Sharbel till klubben. Vi önskar Sharbel stort lycka till med uppgiften", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Sharbel Touma.

– Det känns skitkul. Jag har velat jobba med det här länge, sedan mina sista år i klubben. Det ska bli kul, säger Sharbel Touma.

– Vi har ju vetat om att båda parterna har velat det här, sen finns det olika anledningar till att det inte har gått att göra tidigare. Men nu har det gått väldigt fort, jag ville tillbaka och jobba med det här.

37-årige Sharbel Touma har gjort två A-landskamper, har varit proffs i Holland, Tyskland och Grekland samt spelat allsvensk fotboll för Djurgården, AIK, Halmstad och Syrianska.

Han avslutade karriären som spelare i superettan 2014 och har saknat den dagliga kontakten med fotbollen sedan dess.

– Jag har ju varit involverad lite från och till, men nu blir det en helt annan grej. Det här är inget litet uppdrag. Som spelare går du hem och förbereder dig med kost och vila efter träningar och matcher, men det här jobbet är 24/7.

Han kommer att leda sina första träningar med laget efter nyår, men mentalt börjar jobbar redan nu.

– Det här är något jag brinner för och jag har alltid förberett mig till hundra procent för alla mina uppgifter. Jag tar det här på största allvar och sätter igång direkt med förberedelserna.

Som huvudtränare i superettan är det obligatoriskt med den så kallade Pro-utbildningen. Så långt har Sharbel Touma inte kommit i sin tränarutbildningen.

– Nej, jag har den sista utbildningen kvar. Det återstår att se hur vi ska lösa det, allting har gått så fort nu, säger Sharbel Touma.

Sharbel Touma

När det gäller klubbens assisterande tränare blir Steven Younan – som inte heller har Pro-licensen – kvar i Syrianska, medan Tino Katsoulakis för några veckor sedan presenterades som ny huvudtränare i Enskede IK.

– Steven är en enormt ambitiös kille och en eldsjäl i klubben. Såna ska man ta hand om, säger Sharbel Touma om Steven Younan.

Hur vill du att Syrianska ska spela fotboll under din ledning?

– Jag och klubben har samma ambitioner och mål och jag kommer nog inte göra några stora förändringar när det gäller hur vi ska spela. Sen måste man får förstås kolla på truppen först, även om jag har min filosofi som jag vill köra. Det är klart att jag gillar offensiv fotboll, men det ena funkar inte utan det andra, så det är viktigt att ha en balans, säger han.

– Men vi får ta ett steg i taget. Nu ska vi sätta oss ner och gå igenom allt och försöka spika en trupp.

Mer läsning

Annons