Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Success har det mesta som krävs för succé

En av Syrianskas viktigaste spelare, som drömmer om spel på högre nivå. Men Success Chimankpa Nwosu vet vad han behöver göra för att nå dit – få bort slarvet.

Mittfältaren Success Chimankpa Nwosu är bara 21 år, men gör sin tredje säsong som ordinarie startspelare i Syrianska.

Genombrottet kom 2014, och förra säsongen fortsatte han i samma stil i Syrianskas succélag som överraskade de flesta

experter med en stabil placering på övre halvan.

En övergång till högre nivå var nära i vintras, men när superettan nu är i gång så har Syrianska kvar den lille men pålitlige Success som säkerhet på mittfältet.

– Det var rätt nära, men ändå inte. Jag hörde en del om det, men det gick inte, säger Success lite kryptiskt om turerna kring en flytt från Syrianska.

Som de flesta i det unga laget drömmer han om spel i en större klubb.

– Gör jag en bra säsong i år så kanske det händer. Jag skulle gärna vilja spela i allsvenskan, säger han.

Samtidigt så vet han att han behöver utvecklas mer för att klara av klivet. Och han hyllar Syrianska nya tränare Bosko Orovic.

– Ja, han är bra. Han ser alla spelare, han vill att alla ska utvecklas. Och så fort det är något han inte gillar på träningarna så stoppar han allting och förklarar. Det är bra, tycker Success.

Bosko Orovic har höga tankar om Success, och tror att talangen skulle kunna spela på en högre nivå. Men det är på en punkt som det brister, enligt Bosko.

– Success är en jäkligt bra spelare. Han har riktigt bra inställning, jobbar hårt, ger alltid hundra procent. Men han måste ta bort slarvet. Han har slarvat lite för mycket. Får han bort slarvet, då har han ingenting här att göra, om du förstår vad jag menar, säger Bosko.

Boskos kommentar är inte ny för Success. Han har hört den redan.

– Ja, jag frågade Bosko innan säsongen vad jag behöver göra för att ta nästa steg. Och det var det här med slarvet som han sa då. Bosko vill även att jag ska löpa mycket mer än tidigare, jag har försökt att göra det, säger Success.

Hur gör du för att undvika att slarva?

– Det handlar om fokus. Att vara helt fokuserad, hela tiden, på det jag ska göra.

Success hoppas även att han ska kunna bidra mer offensivt än tidigare år.

– Jag gillar att hålla i bollen, lugna ner spelet lite när det behövs. Men också att ge energi till laget, och hjälpa

anfallarna mer, när det behövs, säger han.

Mot Degerfors saknar Syrianska sin lagkapten Lolo Chanko, och därmed kan det bli mer ansvar på planen för Success.

– Ja, så kan det bli, men jag och Daniel Bennassar Nilsson har väldigt bra samarbete, vi är väldigt tajta på mitten. Så det kommer gå bra, säger Success.

Inför matchen

Vad? Syrianska–Degerfors, omgång 2 i superettan.

Var? Fotbollsarenan, söndag 16.00.

TV? Sänds i C More.

Läget i Syrianska: Föll i premiären, 0–1 borta mot Ängelholm. Saknar Lolo Chanko, som är avstängd. Målvakten Dejan Garaca är tillbaka och kan eventuellt spela. Anfallaren Ahmed Abdultaofik är nu spelklar, hans arbetstillstånd är klart. Han är dock inte i form för spel i superettan riktigt än.

Läget i Degerfors: Föll i premiären, 0–2 hemma mot Athletic FC. Degerfors var ineffektivt och brände, enligt tränaren Patric Werner, sju bra målchanser. Laget saknar bland andra viktige backen Emil Johansson. ”Det blir en tuff match. Det är svårt mot alla lag på bortaplan, framför allt mot ett skickligt konstgräslag som har gjort en bra försäsong. Det handlar om att vi måste göra rätt saker och jobba hårt för att ta nästa steg” säger Patric Werner till Nya Wermlands Tidning.