Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succékören från Rönninge fick stående ovationer i Las Vegas

Inför en fullsatt konsertlokal under barbershop-VM för kvinnor i Las Vegas bjöd världsmästarkören från Rönninge på ett nyskapande och mycket omtyckt uppvisningsnummer.

“Det här framträdandet går till historien som ett av det bästa någonsin, kommenterade arrangören", skriver Rönninge Show Chorus (RSC) i ett pressmeddelande.

Framträdandet som åsyftas är uppvisningen, kallas Swan Set, som fjolårsvinnaren av barbershop-VM alltid ska bjuda på – och förra året, liksom 2014, vann Rönninge Show Chorus guld under den årliga VM-tävlingen i barbershop-körsång.

The Swan Set skulle framföras på stora scenen på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas under finaldagen på tävlingsveckan, Sweet Adelines International. RSC är en helt egenfinansierad kör och att åka tillbaka till USA för andra året i rad med de 150 sångarna i kören lät sig inte göras.

– Efter vårt första VM-guld, 2013, satsade vi stort. Vi var i New York och gjorde i samband med VM en föreställning med vårt Swan Set i Carnegie Hall. Men den här gången behövde vi tänka om. Hur kan vi göra något lika bra som det vi gjorde sist, fast nu med 20 personer på scen?, säger Britt-Heléne Bonnedahl, en av körens två dirigenter.

Därför blev idén för att lösa uppvisningen med en mindre grupp körmedlemmar på scenen en helt annan: en kombination av scenframträdande, förinspelad film och 3D-grafik som visade på storbildsskärm.

Showen visade både RSC:s historia och utvecklingen för kvinnlig barbershop de senaste 35 åren. Bland inslagen i den 23 minuter långa föreställningen fanns körens skruvade version av Tomtens julverkstad, en rockig barbershopvideo från ett grustag och olika inslag från RSC:s framträdanden från förr.

Filminslagen är ett samarbete mellan RSC och videoproduktionsbolaget Swedish Frames.

– Vi har gett oss ut på lite ny mark den här gången. Till exempel har det varit svårt att överblicka exakt hur tekniken skulle funka på plats, så det kändes extra skönt att höra publiken jubla idag, säger Jan Alexandersson, koreograf och kreativ drivkraft.

Se hela Rönnings Show Chorus Las Vegas-framträdande här: