Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéanfallaren: "Konkurrens gör mig bara bättre"

Syrianska letar efter en anfallsförstärkning. Samtidigt gör Bachir Katourgi mål efter mål.– Konkurrens gör mig bara bättre, säger han.

Bachir Katourgi har skickat in mål i två raka cupmatcher. Inte minst segermålet mot allsvenska Djurgården.

För mindre än ett år sedan spelade han i division två.

– För att ta två steg framåt behövde jag ta ett kliv bakåt, säger Bachir Katourgi.

Anfallaren hade efter den omdiskuterade övergången från Syrianska fastnat i Assyriskas metaforiska frysbox. På tre säsonger startade han en match. Så 2015 blev det Arameisk-Syrianska.

– Jag var tvungen att byta. Och det var nog det bästa jag gjort i mitt liv. För mig var det helt avgörande. Men det var inte enkelt. Jag hade det ganska jobbigt. När målen kom och självförtroendet ökade kände jag att inte mycket kunde stoppa mig.

Den 22-årige forwarden sköt 13 mål, innan han återvände till Syrianska under sommarfönstret.

– Som att komma hem igen. Det gick lite trögt från början, men när det släppte

gick det bra. För mig var det inte frågan om det skulle släppa, utan när.

Katourgi fick vänta ett tag på sin chans. Men på hösten blev minuterna fler – och mot

Degerfors kom hans hittills enda mål i superettan.

– Det var som ett kvitto på allt jobb man har lagt ned. En härlig känsla. Nu hoppas jag bara på mer, säger han.

Och försäsongen lovar mer. Katourgi har nätat i fyra av sex matcher.

– Det känns som om man har kommit in i det. Att få göra mål är extra skönt – och att få avgöra två matcher är grymt härligt. Jag har jobbat hårt – till slut så kommer det.

Varför just nu?

– Man har kört lite extra, fått lite självförtroende och vi har ett bra lag. Det känns som om vi förstår varandra mer och självförtroendet har som sagt gått upp. Jag tänker inte så mycket nu, bara kör. Sedan gäller det att ha lite fantasi på plan. Och det har ju gått vägen. Det gäller bara att fortsätta.

Skadeläget har gjort att tränaren Bosko Orovic valt att använda Katourgi på en kant – men det är som central forward han främst ser 22-åringen.

– Han gör det jättebra och ska ha all eloge. En stor lagspelare som sliter och offrar

sig för laget, plus en målskytt. Det är mycket positivt. I andras frånvaro har han gjort det fantastiskt bra på yttern med sitt hårda arbete. Han har gjort det tufft för många andra, nu konkurrerar han på två positioner, säger Syrianskatränaren.

Men med fyra veckor kvar till seriepremiären är det framförallt i anfallet som klubbledningen ännu siktar på att förstärka laget.

En etablerad forward vill Syrianska knyta till sig innan övergångsfönstret stänger.

Trion som Orovic har att tillgå i dagsläget – Katourgi samt Richard Yarsuvat och Tif Kiddu – är trots allt oprövad i superettan. Yarsuvat har spelat i serien, men utan att lyckas leverera mål.

– Vi har ju bra anfallare. Men vi vill gärna ha någon som har lite rutin från högre upp. En målskytt. En smart forward. Jag vill helst att alla ska vara snabba, men det viktigaste är att han löper in och hittar ytorna som öppnas upp, säger Syrianskatränaren.