Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Struntade i träningar – nu lämnar poängdrottningen Telge

Fler poäng och returer än någon annan i ligan. Men efter bara nio matcher vill Portia Durrett nu lämna Telge – efter att ha missat flera träningar.

Annons

Portia Durrett saknades i matchtruppen mot Alvik på tisdagskvällen.

LT-sporten kan avslöja anledningen: amerikanskan vill lämna Telge.

– Ja, hon vill lämna. Hon har hemlängtan och vill hem, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson när LT når honom.

Under säsongens nio första matcher spelade Portia Durrett en stor roll i Telges unga lag. Hon snittade nära 30 minuter och tog flest avslut i laget.

Och under korgarna producerade Durrett också mer än någon annan i basketligan. Den 24-åriga amerikanska centern har snittat flest poäng i ligan, 19,1, flest returer, 11,2, och har haft högst effektivitet, 21,8.

Men inför Alviksmötet dök Portia Durrett plötsligt inte upp på lagets träningar, enligt uppgifter till LT-sporten. Centern missade både söndagens och måndagens pass – utan att höra av sig – och togs inte heller ut till matchen.

Nu står det också klart att Durrett vill bort från Södertälje – något som dock inte är färdigförhandlat mellan spelaragenten och klubben.

– Det förvånade mig. Vi hade inga indikationer på det här. Vi planerade redan flygbiljetterna tillbaka efter jul, säger Robert Andersson.

– Vi pratar med hennes agent men det finns ingen formell lösning, fortsätter han.

Hur påverkar det att hon missat träningar?

– Egentligen ingenting. Under den här diskussionen har hon inte varit med på träningarna. Det kan man både ha överseende med och inte. Det är ju ett avtalsbrott, på något sätt.

Telge tappar en poängproducent i Durrett. Men samtidigt har laget inte vunnit fler än två matcher av tio så här långt – och kanske kan uppbrottet frigöra resurser för Telge att värva nytt.

– Ja, det kan det föra. Offensivt har hon varit bra. Hon har en bra statistik, både i poäng och returer, med hyfsad procent. Defensivt har hon haft det tuffare. Och både lagförsvaret och det individuella fungerade ganska bra i går när hon var borta. Laget gav sig chansen att vinna matchen, säger klubbdirektören.

Hur ser marknaden ut i det här läget på säsongen?

– Det börjar röra på sig lite. Det finns indikationer på att flertalet spelare kan bli tillgängliga, där det finns möjligheter kring jul. Men det finns inte att ösa ur.

Läs mer: "Amerikansk poängsuccé i Telge"

Läs även: "Besked om Telges amerikanskor: en går få, en stannar"

Se också: "Här är Telges nya amerikanskor"