Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg om SSK: "Ingen kommer ihåg mig och jag kommer inte ihåg dem"

Leif Strömberg tillbaka i Scaniarinken. En speciell kväll? Nej. ”Det är ingen där som kommer ihåg mig och jag kommer inte ihåg dem”, säger den förre SSK-tränaren.

Leif Strömberg gjorde tre år i SSK-båset 2006-2008 och var bland annat med om att föra upp laget från allsvenskan till elitserien 2007.

Men när LT-sporten undrar om det är med några speciella känslor som den förre SSK-tränaren återvänder till Scaniarinken med sitt Sundsvall på söndag, svarar han kort:

- Nej, det är 500 år sedan jag var där. Det är ingen som kommer ihåg mig och jag kommer inte ihåg dem.

Leif Strömberg tog över Sundsvall i början av januari och ärvde ett lag som redan var hopplöst frånåkt i bottenstriden. Han säger att han vill leva i nuet och helst inte gå in på vad det var för fysiskt och mentalt status på det lag han ärvde.

Månaden sedan Sundsvall blev formellt klart för kvalseriespel i början av februari har man också ägnat åt att försöka bli bättre, dag för dag, snarare än att tänka att man ska förbereda sig för kvalserien.

- Sedan jag kom har vi jobbat som att varje dag är unik. Det går inte att börja fokusera på sådant som ligger tre, fyra veckor framåt i tiden. Vi har jobbat bra, varje dag, hela vägen, säger han.

Det gav i alla fall en bra start på kvalserien, då Sundsvall slog det andra allsvenska laget Asplöven på bortaplan med 4-1.

- Vi jobbade bra och rätt och gjorde det vi kommit överens om, säger Leif Strömberg.

Exakt vad Sundsvall ska göra för att slå SSK berättar inte den före detta TV-experten, men SSK har inte klarat sig undan Leif Strömbergs radar bara för att laget spelat i division ett.

- Jag har sett 300 hockeymatcher om året och har koll på det jag vill ha koll på. Så jag har full koll, konstaterar han.

Leif Strömberg är inte den enda före detta SSK:aren i Sundsvall.

Här finns också två spelare som var med om att spela ner SSK i division ett när lagen möttes i sista omgången av kvalserien iSundsvall i fjol. Dels Mathias Månsson, den 34-årige assisterande lagkaptenen från Njurunda som spelade med SSK i SHL och allsvenskan 2010-2012. Dels David Lidström som har tyngre minnen från den matchen, eftersom han bar SSK-tröjan då.

Månsson visade att han fortfarande kan då han gjorde två av Sundsvalls mål mot Asplöven i torsdags. Med 23 poäng på 48 matcher i allsvenskan var han fyra i lagets poängliga - som toppades av en annan veteran: Tre Kronor-meriterade Christian Söderström, 35.

Lidström spelade Sundsvalls samtliga 52 matcher i allsvenskan och svarade för fem mål och åtta assist. I en intervju med LT nyligen berättade han om hur Sundsvall förändrats sedan Leif Strömberg tog över.

- Vi har spelat bättre och bättre, även om inte resultaten gått vår väg. Vi har striktat upp vårt spel, sade Lidström då.