Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid väntar om Brandalsund

Hur mycket ska det byggas vi Brandalsund? Partierna tycker olika, men nu ligger också miljönämnden och stadsbyggnadsnämnden på varsin sida stridslinjen.

Annons

Kommunens markområde i Brandalsund ska säljas. Och frågan om vad som ska hända med området är omdiskuterad. 

Miljönämnden har föreslagit att göra området vid badet, samt skogen väster om, till naturreservat.

Efter detta har bland annat Moderaterna föreslagit att göra om hela översiktsplanen för att kunna bygga bostäder, och debatten om naturreservat var ganska infekterad under senaste fullmäktige.

Miljönämnden, som visserligen har formell rätt att utse naturreservat, men som låtit frågan gå ut på remiss, är på väg att få in svaren. Ett ganska oönskat lär komma från stadsbyggnadsnämnden:

– Du kan bara få min uppfattning, eftersom vi inte diskuterat frågan. Men jag kan väl säga att kontoret har många bra resonemang. Den lilla delen räcker som naturreservat, då det ändå finns tillräckligt med skydd, strand-, kulturmiljö-, fornlämningar. Det går inte att bygga där ändå, menar Håkan Buller (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

I miljönämndens förslag skulle naturreservatet innehålla udden (vid badet) samt det större skogsområdet vid vattnet västerut. I samhällsbyggnadskontorets förslag är det bara udden och badet som föreslås bli naturreservat.

Det hela lär avgöras i kommunstyrelsen.