Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strejk stänger H i Södertälje i påsk

Handels varslade på måndagen om strejk från den 1 april. Totalt rör varslet 79 butiker runt om i landet – och i Södertälje är det Hennes Mauritz butik i centrum som drabbas.

Det är både butiks- och lageranställda som berörs av varslet. Enligt TT är det totalt 5 000 anställda inom butiker som H M, Kapp-Ahl, Lindex, Ikea, Ica, Willys, Åhléns och Hemköp runt om i hela landet.

I Södertälje har ett varsel lagts på H i centrum som därmed kan få stänga på skärtorsdagen den 1 april.

Syftet med strejkvarslet från Handels är enligt ett pressmeddelande att sätta press på arbetsgivarana i avtalsförhandlingarna som nu pågått i sju veckor.

– Vår uppgift är att uppnå ett så bra avtal som möjligt för våra medlemmar och det är vår målsättning att lyckas med detta innan det nuvarande avtalet går ut. Vi tvingas nu att varsla för att få fart på förhandlingarna, säger Lars-Anders Häggström, ordförande i Handels, i ett pressmeddelande.

Ica-butiker i hela Mälardalen riskerar dessutom att få varubrist. Detta eftersom varslet även omfattar tre av Icas lager.