Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffmålet räddade poäng åt Assyriska

Välspelat, tätt och oavgjort, 1-1. Assyriska och Örebro delade på poängen i söndagens toppmöte på Södertälje fotbollsarena.

Annons

– Det var två jämna topplag som visade upp sig i dag och det smäller ganska duktigt över hela planen. På det stora hela tycker jag att vi lika gärna hade kunnat vinna matchen för vi har några farliga lägen. Men 1–1 är ändå helt okej med tanke på att de tog ledningen, säger Christer Youssef.

Närmast att bli hjälte för Assyriska var Admir Aganovic. Stefan Batans hårda inspel gick mot fötterna på anfallaren, men i sista stund fick Örebros målvakt en hand i bollbanan.

Örebros mittback Illir Berisha hade matchens sista möjlighet, vid en hörna i 90:e. Men han lyckades inte styra nicken på mål och dunkade sedan förtvivlat händerna i gräset.

I stället slutade matchen 1-1 mellan två taktiskt välorganiserade topplag. Det var 90 välspelade minuter, om än utan särskilt många klara målchanser.

Assyriska vann den första halvleken på poäng. Hemmalaget hade mycket boll och skapade också fler chanser. Redan i fjärde minuten rann Aganovic exempelvis igenom. Jansson klarade skottet ur snäv vinkel och returen från Christopher Brandeborn nickade Berisha undan på mållinjen.

Löpvillige Brandeborn hade sitt läge att spräcka målnollan i den 21:a matchminuten. Mittfältaren försökte lobba över utrusande Jansson, men fick se bollen gå utanför.

Trots dominansen kunde Örebro mycket väl ha tagit ledningen just före paus. Det krävdes en jätteräddning från Robin Malmkvist för att Kalle Holmbergs nick inte skulle hitta in i nät.

Men gästande Örebro tog ändå ledningen. I den 55:e minuten. Målvakten Oscar Jansson fångade en hörna och skickade upp en projektil mot anfallaren Alhassan Kamara. AIK-lånet hamnade i en duell, man mot man, med Gabriel Awrohum. Assyriskas vänsterback såg ut att täcka undan för Kamara, men missbedömde studsen. Med en nedtagning skaffade Kamara sig ett friläge och dunkade in bollen bakom Malmkvist.

Repliken från Assyriska kom blixtsnabbt, bara fyra minuter senare.

Christer Youssef kvitterade från straffpunkten, sedan Christopher Brandeborn lurat Erik Lund med en nätt touch och rivits ned. Youssefs straff var kylig, Jansson chansade åt vänster och Youssef rullade in bollen i andra hörnet.

Det oavgjorda resultatet innebär att både Assyriska och Örebro nu har 14 poäng. Assyriska ligger på andra plats i kraft av bättre målskillnad. Falkenberg behåller serieledningen efter fredagens 2-1-seger hemma mot Brage. Hammarby har chansen att gå upp på samma poäng vid seger mot Landskrona på måndag.

Assyriskatränaren Azrudin Valentic var på det stora hela nöjd med lagets insats mot Örebro.

– 1–1 är okej, rättvist. Våra 14 inspelade poäng är inte dåligt.