Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort säkerhetspådrag inför rättegången

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Avspärrningar, kravallstaket och massor av poliser. Rättegången mot Södertäljenätverket har av polisen utlysts som en så kallad ”särskild händelse”, vilket är ytterst sällsynt.

På tisdagen inleds rättegången mot de 17 medlemmarna i det kriminella Södertäljenätverket. Förhandlingen i den jättelika rättegången kommer pågå fram till april och präglas av ett kopiöst säkerhetspådrag.

Redan på måndagen spärrades kvarteret närmast säkerhetssalen i Stockholm av för biltrafik. Polisen har utlyst rättegången som en så kallad ”särskild händelse”, vilket endast görs när situationen väntas bli extra svårhanterlig.

– Men vi talar aldrig om hur många poliser som finns på plats. Om säkerhetsnivån ska bibehållas under hela rättegången får vi bedöma fortlöpande, säger insatschefen Stefan Rådman till TT.

Följ rättegången här på lt.se under tisdagen. LT är på plats i säkerhetssalen och rapporterar direkt.