Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort publikintresse när NIF spelar seriefinal

Nykvarns herrar jagar en plats i division ett. För att det ska gå vägen krävs seger i kvällens heta seriefinal mot Katrineholm.

Det är två lag som inte tappar många poäng som möts i Björkestahallen i kväll. Katrineholm har bara släppt en pinne – i hemmamatchen mot Nykvarn, som Katrineholm vann med 8-7 efter förlängning.

Nykvarn har ytterligare en plump, en förlängningsförlust mot Kolpenäs i Wasa sporthall.

Därmed är Katrineholms försprång tre poäng – och nio plusmål – inför kvällens match.

Nykvarn har pressen på sig att vinna, men tränaren Alexander Vestman tror på lagets chanser.

– Eftersom jag är från Stockholm har jag inte koll på de här Sörmlandslagen sedan tidigare, men killarna sa inför matchen att deras hall var något utöver det vanliga. Och det var den verkligen, de är svårspelade där nere, säger han.

– Men att vi skakade dem där nere är ett bra tecken. Nu ska vi försöka dra nytta av att vi har hemmaplan och gör vi allt rätt och kan trycka ner dem tillräckligt hårt tror och hoppas jag att vi kan vinna.

Tre omgångar återstår efter kvällens match.

Och om NIF vinner i kväll – och går upp på lika många poäng som Katrineholm – lär det bli två topplag som kommer göra allt för att ösa in mål på slutet.

– Med 80 procents säkerhet blir det målskillnad som avgör om vi vinner mot Katrineholm. Kanske att de kan bli skakiga i nästa match om de förlorar, man vet aldrig hur ett lag hanterar en förlust. Men jag tror inte det. Vi har båda två varit så starka. Det är spännande att ha två så pass bra lag i samma serie. Men det är kul, det är så det ska vara, säger Alexander Vestman.

– Men det är inte alltid så lätt att bara gå in och säga att man ska göra 20 mål. Vi får vara metodiska.

Inför kvällens match tycker han att allting känns bra i laget

– Det känns bra och stabilt i truppen. Vi har haft en del sjukdomar och skador, men alla är på plats nu, vi har fullt lag, säger han.

Fullt lär det även bli på läktarna.

– Ja, de pratar om att de har två fulla bussar som kommer upp från Katrineholm. Och vi brukar ju ha 200 i vår hall när vi spelar, säger Alexander Vestman.