Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för skogen

Samverkan mellan politiker, tjänstemän och medborgare. Det vill vi väl, så då kör vi inte över varandra. Det är viktigt, att medborgarna kommer med tidigt i processen, så man hinner tänka.

”För den som älskar Gud samverkar allt till det bästa” (Rom 8:28). Jag vet inte om alla Järnabor älskar Gud, men jag vill gärna dra in Gud, skapare av himmel och jord i detta.

Och att man kan fundera på vad samverkan med honom kan innebära av respekt för det skapade livsutrymmet på jorden och hur vi hanterar det. Och om respekten för varandra, när vi möts för att samverka.

Det var ett intressant möte på Futurum den 12 januari om Järnaskogen. Alla var civiliserade, fastän det väcker starka känslor, när något som är betydelsefullt är hotat. Hos en del finns rädslan för att bli överkörda, att inte bli lyssnade på och det kan väcka ilska eller uppgivenhet. Andra känner sig attackerade och går i försvar. Men jag tycker att man ansträngde sig för att kommunicera kreativt.

World Cafe var en bra idé.

Samhällsbyggnadskontoret har utifrån sin profession och på uppdrag av våra politiker tagit fram ett förslag. Det ska vi vara glada för. De är bra på sådant, men saknar lokalkännedomen och kunskap om människorna i området.

Så nu kommer reaktioner på förslaget. Tanken var god, nämligen att sammanföra Järna och Kallfors. Bingo – det har lyckats! I tisdags på Futurum fanns både Kallforsbor och andra Järnabor, och vi upptäckte att vi hade ett stort gemensamt intresse – skogen som ligger emellan oss! Så nu hoppas vi att planerare och politiker lyssnar lyhört, så att vi får fortsätta våra promenader och joggingturer och mötas på nytt bland blåsipporna i backarna.

Väl mött i skogen! En eloge också till alla som såg till att flygblad kom ut och organiserade mötet!

Tack för livet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel