Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för Körsbäret

Många är sugna på de nya bostadsrätterna som Telge Peab bygger vid Södertälje sjukhus. Hälften av lägenheterna i första etappen är redan sålda.

I Maj planerar man att starta bygget av det första huset i vad som skall bli kvarteret Körsbäret.

– Det märks tydligt på intresset för Brf Körsbärsblomman att det inte byggts så många flerfamiljsbostäder i Södertälje de senaste åren, säger Gerry Åkerström, operativ chef på Telge Peab i Södertälje, i ett pressmeddelande.

Första inflyttning beräknas till hösten 2011.

Totalt ska det bli 77 bostadsrättslägenheter i föreningen, vilket är ungefär hälften av vad man hoppas kunna bygga varje år i Södertälje i framtiden.

I Telge Peabs byggprojekt ingår även en lärlingsdel där 25-50 lärlingar som parallellt ska utbildas yrkesmässigt och till exempel i svenska eller annan kompletterande utbildning.

– Vi har redan anställt ett tiotal personer som alla kommer att vara inblandade i bygget av Körsbärsblomman. Målet är att anställa en tredjedel arbetslösa byggnadsarbetare och två tredjedelar arbetslösa invandrare, säger Åkerström i pressmeddelandet.