Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort antal kommunbilar vandaliserades

Inte mindre än 22 bilar vandaliserades i kommunens bilpark i helgen. Polisen har inga spår.

Annons

Under natten mot söndagen hade någon eller några tagit sig över stängslet till bilparken och skurit sönder bildäck. Dådet upptäcktes på söndagsmorgonen när personal kom till platsen.

– Ja, det var en riktig karusell här. Vi hade precis satt på sommardäck på våra fordon men nu fick vi tillfälligt byta tillbaka till vinterdäck, säger Anders Karlsson, enhetschef på Södertälje kommuns driftsenhet.

Inte mindre än 22 fordon, de flesta mindre lastbilar, har fått total 48 däck sönderskurna. I en bil hade någon dessutom tömt en brandsläckare.

– Det är jättetråkigt. Vi är såklart försäkrade men måste betala ju betala självrisk och dessutom krävs det en massa extrajobb och innebär förlorad arbetstid.

Polisen gjorde på söndagsförmiddagen en teknisk undersökning på plats men har inte säkrat några spår och i dagsläget finns ingen misstänkt gärningsman.

– Vi vet ingenting om bakgrunden till detta. Om någon har gjort några iakttagelser

i området under natten skulle vi bli jätteglada om man hörde av sig till polisen, säger Per Tegel, säkerhetschef på kommunen.