Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storstjärnan klar för världens bästa liga

Frida Eldebrink aviserade sitt intresse redan förra sommaren. Nu är hennes första WNBA-kontrakt påskrivet.

Annons

Frida Eldebrink hade en bra vecka. Hon gjorde åtta poäng och lika många assister i helgen när Dynamo Kursk bortabesegrade Dynamo Moskva, 76-49. Ett bra avstamp efter landslagsuppehållet för Eldebrink, som överträffade sitt säsongssnitt i ligan på 5,2 poäng och 3,6 assister på 25 minuter.

Men framförallt skrev hon sitt första WNBA-kontrakt i torsdags.

Södertäljestjärnan är klar för San Antonio Stars och Frida Eldebrink ansluter efter att säsongen med Kursk, som jagar titlar både i Ryssland och i Euroleague, avslutats.

– Det känns väldigt roligt att jag har fått den här chansen att spela i WNBA. Det kommer bli en spännande sommar och en stor utmaning. Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger 28-årige Frida Eldebrink till basketförbundets sajt.

San Antonio var den gångna säsongen WNBA:s sämsta lag och får i vår chansen att välja ett av de största framtidsnamnen i draften. Men klubben hade inte riktigt turen med sig. Seattle Storm vann nämligen draftlotteriet för andra året i följd - och Stars får finna sig i att välja tvåa.

Guarderna som Eldebrink framförallt kommer att konkurrera med är Kayla McBride, 23, Jia Perkins, 33, och Danielle Robinson, 26. McBride och Perkins var lagets bästa poänggörare medan Robinson skapade flest assister för Stars.