Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslagen vårfest på Estrad

På ett fullsatt Estrad firade Sverigefinländare vårens ankomst under lördagen. Sångerna framkallade jubel och rysningar.

Annons

När alla artister fyller upp hela scenen för att framföra slutnumret tillsammans ställer sig publiken upp och sjunger med. När Virtuoso framför ett extranummer visar Pasi Ahde, från SR Sisuradio, att han ryser så han får gåshud. Konserten var lyckad, enligt många besökare.

– Det var otroligt, så underbart härligt, säger Kerttu Järvelä.

Hon berättar att en bonus är att två av artisterna i Virtuoso kommer från hennes hemstad, Nivala. Hon kände igen den ena av dem, genom att han är så lik sin pappa, som hon kände när hon gick i skolan.

En annan av artisterna var Veikko Rannisto, som kom på tredje plats i den direktsända finalen av Sisuradios Musalista.

– Jag sjöng en rumba, om att kärleken är som havet.

Han tyckte också om att lyssna till Marita Taavistainen.

– För finnar är tango något speciellt.

Vid entrén till Estrad finns det också en liten utställning. Samordnare Jaana Sundberg förklarar att det finns fler syften än att fira våren med konserten.

– Vi vill synliggöra och uppmärksamma den svensk-finska minoriteten. Sedan är det också en informationsinsats för att berätta om de särskilda rättigheter man har i kommunen.