Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större dieselutsläpp i Moraberg

500 liter diesel har läckt ut i Moraberg.

Just nu jobbar Telge nät, räddningstjänsten och Foria för att stoppa ett dieselutsläpp från Foria i Moraberg. 

Det är 500 liter diesel som läckt ut när en tankbil fyllde på Forias dieselcistern, på Forias drivmedelsstation.

- I tanken finns ett larm och i tankbilen ett överfyllnadsskydd som ska stoppa flödet när cisternen är full, men det har inte fungerat. Tankbilschauffören slog stopp så fort han kunde men det hann läcka ut 400-500 liter diesel, säger Peter Blomqvist, drivmedelsansvarig på Foria.

Diseln har runnit ner i dagvattennätet och eftersom Foria även är kommunens entreprenör vid saneringar hjälper man till att fånga och pumpa upp läckaget. 

- Eftersom det regnat en hel del är det höga flöden och rinner snabbt i diken mot Östertälje. Personalen lägger ut länsar och arbetar för att förhindra att dieselläckaget når Östersjön, säger Susanne Stamreus, kommunikationsdirektör på Telge. 

Dieseln luktar starkt men det finns ingen anledning för allmänheten att oro sig över läckaget, säger Stamreus. Det finns i nuläget ingen risk att grundvattentäkter tar skada.