Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storfavoriten Benjamin Ingrosso höll för trycket – vann Melodifestivalen

Storfavoriten Benjamin Ingrosso höll för trycket och stod till slut som segrare i Melodifestivalen. I maj representerar han Sverige i Eurovision Song Contest.

Redan under den första deltävlingen i Karlstad var Benjamin Ingrosso favorittippad och tillsammans med John Lundvik tog han sig direkt till final.

Det här är andra året i rad som Benjamin Ingrosso tävlar i Melodifestivalen. Gemensamt för hans båda bidrag – “Good lovin’” och “Dance you off” – är att båda låtarna handlar om olycklig kärlek efter uppbrottet med flickvännen.

Trots att han länge har haft folkets stöd, ville han in i det sista inte ta ut någonting i förskott.

Det hade varit helt sjukt om jag gick och vann, jag hade nog inte kunnat förstå det, sade han i början av finalveckan.

Benjamin Ingrosso har tidigare berättat att drömmen är att nå ut med sin musik till hela världen.

Årets bidrag “Dance you off” är ett visuellt nummer skapat av koreografen Zain Odelstål, samma person som förra året låg bakom Robin Bengtssons vinnarnummer “I can’t go on”. Trots att SVT har den bredaste och högsta scenen hittills, har Benjamin Ingrosso en egen med lysrör i olika färger. Nu får han ta med sig scenen till Lissabon där han den 10 maj ställer upp i Eurovision Song Contests andra semifinal.

"Dance you off" föll också de internationella jurygrupperna i smaken som gav Ingrosso totalt 114 poäng, efter totalt sex tolvor, bland annat från Albanien, Cypern och Australien.

Tidigare under kvällen fick Renaida sjunga om sin låt "All the feels", efter att hon haft problem med medhörningen.

Hallå förlåt, men jag hör inte någonting, ropade hon mitt under sitt framträdande av "All the feels".

Programledaren David Lindgren meddelade – sent i programmet – att Renaida skulle få sjunga sin låt igen, efter det ordinarie startfältet.

Totalt fick SVT in 13 993 975 röster – ett rekord. Därmed gick 1 961 602 kronor till Radiohjälpen.

Hans Larson, Sofia Sundström/TT