Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storebror ut, lillebror in – SSK plockar hem forward: "Riktigt roligt"

Efter en säsong lämnade Christopher Bengtsson SSK för spel i SHL.
Nu står det klart att lillebror Sebastian Bengtsson ansluter istället.
– Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet, säger klubbens huvudtränare  Ulf Lundberg.

Efter säsongen valde SSK:s poängkung Christopher Bengtsson att lämna klubben för spel med SHL-klubben Rögle BK.

Det har sedan tidigare florerat rykten att poängkungens lillebror, Sebastian Bengtsson, ska vara klar för SSK.

Under söndagskvällen blev ryktena bekräftade: SSK plockar hem Borlänge-forwarden till kommande säsong.

– Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet. Han har som bekant varit i klubben tidigare och vill, liksom broder Christopher, bli bättre varje dag, säger huvudtränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Sebastian Bengtsson har alltså spenderat föregående säsong med division 1-laget Borlänge. Där gjorde forwarden succé och noterades för 49 (28+21) poäng.

– Jag har framförallt tränat mycket på mitt skott. Sedan är det klart att det är viktigt med medstuds och att man får upp självförtroendet, och så har jag haft bra medspelare, säger nyförvärvet och fortsätter:

– Jag vill leverera offensivt och använda min kreativitet, fart och skott. Men samtidigt vill jag jobba hårt över hela banan, täcka skott och bidra i alla delar också. Självklart hoppas jag att vi ska sikta på att slåss i toppen. Det visade laget att det kunde den här säsongen och vi ska jobba för det nästa säsong också,

Sebastian Bengtsson säsongen 2012/13, samt 2013/14 i SSK. Nu är han alltså klar för två säsonger.