Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbrand i Almnäs

En kontorsbyggnad vid Almnäs totaltförstördes på måndagen i våldsam brand. Efter fyra timmar pågår fortfarande släckningsarbetet. (UPPDATERAT 17:45)

Det var i ett gammalt logement, ombyggt till kontorsbyggnad, som det började brinna ordentligt vid lunchtid på måndagen.

Polis och brandstyrkor från flera stationer ryckte ut till platsen men man kunde snart konstatera att den 70 meter långa och 40 meter breda byggnaden inte gick att rädda.

– Det brinner för fullt på våning två och på vinden. Byggnaden får brinna ner och vi inriktar oss på att skydda kringliggande byggnader, säger Per Hultman, stabsbefäl på Södertörns brandförsvar.

En av byggnaderna intill är möbelföretaget Öhmans möbler. Vinden är dock gynnsamt vilket gör att butiken troligtvis klarar sig.

– Det kan ju ändra sig om det börjar blåsa, men vi har gott hopp om att rädda övriga byggnader, säger Per Hultman.

Inga personer ska ha skadats, enligt räddningstjänsten. Byggnaden var under renovering och troligtvis ska branden ha startat i samband med ett svetsarbete som genomfördes i fastigheten under måndagen.

Cirka 30 brandmän från fyra brandstationer arbetade med branden under eftermiddagen och räddningstjänsten räknar med att stanna kvar på platsen under hela kvällen och natten.

– Det kan nog brinna i ett dygn, säger Per Hultman.

Klockan 17.30 konstaterade räddningstjänstens operative chef att man inte lyckats stoppa spridningen av elden. Hela taket och krypvinden hade förstörts eller brann fortfarande, men lokalerna skyddas av ett betongbjälklag och det var oklart hur omfattande skadorna blivit där.

- På några ställen har elden kommit igenom, men då har vi varit in och släckt. Vår förhoppning är inte behöva använda för mycket vatten och orsaka vattenskador,och att skadorna inte ska vara allf för stora, säger Rickard Westning.

Sex personer från räddningstjänsten var kvar på plats. Det fanns inte längre någon risk för spridning till intilliggande byggnader.