Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storaffär direkt efter Almnäsbeslut

Knappt ett dygn efter fullmäktiges beslut om Almnäs drar Peab i gång. På fredagen meddelade bolaget att man sålt både mark och fastigheter i området.

I ett pressmeddelande meddelar Peab, en av de största ägarna i Almnäs att man har sålt 182 000 kvadratmeter mark, inklusive lokaler för lager och logistik i området. Köpare är Stendörren och priset 118 miljoner kronor.

Men det är inget konstigt i det, utan helt enligt plan, enligt Fredrik Pettersson, som är regionchef för Peab Fastighetsutveckling.

– Det vi sålt är industrifastigheter, som i dag är uthyrda till 96 procent. Och vi säljer därför att vårt fokus är att vara ett utvecklingsbolag. Nu får i stället ett förvaltande bolag ta över industrifastigheterna och då är Stendörren en bra part, förklarar han.

Genom försäljningen frigörs också kapital, vilket behövs för Peabs planer för resten av området.

– I och med att detaljplanerna nu är tagna kan vi dels sälja industrifastigheterna och få loss kapital, dels helt fokusera på att utveckla kasernområdet, säger Fredrik Pettersson.

Efter försäljningen har Peab kvar cirka 226 000 kvadratmeter mark i Almnäs, byggrätter om cirka 56000 kvadratmeter och befintliga lokaler om cirka 25 000 kvadratmeter.