Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora nedskärningar på LT:s redaktion

Totalt kommer 7 av 27 tjänster att försvinna. Ett tungt men nödvändigt beslut, menar LT:s chefredaktör. ”Gör vi inget kommer vi inte finnas kvar som tidning”, säger hon.

Under 2016 och 2017 måste Mittmedia spara in 133 miljoner kronor. Det innebär stora förändringar för alla redaktioner inom mediebolaget. I dag fick personalen på LT höra att 7 tjänster av totalt 27 kommer att försvinna på redaktionen. Ett dystert besked för alla närvarande.

–Det är inte roligt att stå och berätta för sin redaktion att vi ska bli många färre. Det är klart att det är jobbigt, säger chefredaktör Anna Liljehag efteråt.

Men samtidigt är förändringarna nödvändiga, menar hon.

– Så här ser dagstidningsbranschen ut. Gör vi inget så kommer vi inte att finnas kvar. Så enkelt är det.

Förutom nedskärningar i personalen kommer tidningen att förändras strukturellt. Fokus kommer att ligga på digitala satsningar även om den tryckta tidningen kommer att fortsätta finnas kvar.

–Vi kommer att hålla kvar i pappret, men vi kommer inte att utveckla den för att hitta nya målgrupper, säger Anna Liljehag under personalsamlingen.

Jalmar Carlson, fackligt ansvarig på LT, förklarar att beslutet känns tungt för alla.

–Det är en stor sorg för oss som jobbar här. Både för dem som måste sluta och de som blir kvar. Fotograferna som har varit jätteviktiga på LT kommer att försvinna. Det blir en helt annan produkt. Så det är även tråkigt för LTs läsare, säger han.