Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora kostnader att lägga ned Hjärt- och kärlcentrum

Har landstinget förstått vad de ställt till med genom att lägga ner Hjärt- och kärlcentrum? Vad det kommer att kosta? Om det är 10 000 patienter, som ska klaras av under 250 dagar blir det 40 patienter per dag i genomsnitt.

Gör man sedan två till flera besök per år blir det stor belastning på klinikerna. De har redan problem att klara nuvarande belastning. Vad kostar det sedan om kanske 7 000 patienter ska transportera sig till Hjärt- och kärlcentraler i centrala Stockholm eller till Handen?

Jag råkade ta taxi från Stockholm och hem och det kostade 800 kronor enkel resa. Att behålla Hjärt- och kärlsjukvården i Södertälje skulle, bara det, ge en vinst på 10,5 miljoner kronor för patienterna.

Färdtjänst, sjukresor, taxi, arbetstid och vårdare kostar.

Nedläggningen skapar en massa jobb åt transportrörelsen helt i onödan.

Tänk om och gör rätt. Partierna måste ta sitt ansvar och ta bort alla de politiker, som vill lägga ner Hjärt- och kärlsjukvården i Södertälje.

Kanske kan vi bli en maktfaktor.

Wille Lundeberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare