Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor ruljans på chefer på kommunen

Södertälje växer, uppdragen med plan- och bygglov också. Kanske är det därför kommunen nu har två chefer på samhällsbyggnadskontoret.

I går fick Södertälje en ny chef för planavdelningen. Andreas Klingström heter mannen som ska leda arbetet när Södertälje växer vidare. Han kommer senast från ett liknande uppdrag i Borås och rivstartade med interna möten under måndagen.

Och då den tillförordnade samhällsbyggnadsdirektören Sune Eriksson (efter Kenneth Hagström) också anställt en ny bygglovschef efter pensionerade Urban Dahlberg kan han lämna över till Johan Hagland.

– Nu är det bara jag som ska bytas ut. 7 juni kommer den nya direktören.

Men mitt i chefsförändringen (minns att Kenneth Hagström och stadsdirektören Martin Andreae sagt upp sig) har också spindeln i nätet för byggandet i centrum, Linda Lövkvist slutat.

– Ja, jag har flyttat till Nacka kommun, där jag är markstrateg. Åtta år jobbade jag i Södertälje. Men jag sade faktiskt upp mig före de andra, kommenterade Linda Lövkvist till LT.

Så projektet Södertälje city – i samverkan leds nu i stället av den relativt nyanställda Sofi Cyréus.

– Sofi har det övergripande ansvaret som projektledare – och det går fint, menar Sune Eriksson om Sofi som egentligen anställdes när stadsarkitekten Anders Bäcklander slutade.