Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor förlust för tappert kämpande Kings

Med bara åtta spelare räckte Södertälje Kings som väntat inte till mot turkiska Gaziantep. Kings höll länge jämna steg – men när orken tog slut rann siffrorna iväg.

När Kings förlorade med 56–76 borta mot Gaziantep i Fiba Europe cup, gjorde man det efter att ha förlorat med 15 poäng under slutperioden.

Man gjorde det i en match där man var helt med siffermässigt (41–41) när det var mindre än en minut kvar av den tredje perioden.

Men med bara åtta ombytta spelare, varav tre (Adam Ramstedt, Henrik Sjölin och Erik Johansson) som normalt får begränsat med speltid, blev det till slut för jobbigt för Kings.

Laget orkade helt enkelt inte i fjärde perioden. Synd för Kings, som hade kunnat drömma mer realistiska drömmar om avancemang i cupen om man hade hållit nere förlustsiffrorna. Nu lär det bli svårt att få inbördes övertag på turkarna och hoppet står därför till att sno en seger hemma mot tyska Fraport, samt förstås vinna även de övriga två matcherna (borta mot Rosa Radom och hemma mot Gaziantep). Annars måste Gaziantep förlora hemma mot polackerna nästa vecka.

- Inför den här matchen hade man väl nästan skakat hand och tagit det om någon sagt att vi skulle förlora med 20 poäng, med tanke på förutsättningarna. Men det är klart att det aldrig är bra med minus 20 när det kunde varit tio eller tolv. De gör ju 8-0 på oss sista två minuterna, säger klubbdirektören Robert Andersson.

- Men de ska komma till oss och spela också och vi har vält elefanter i Täljehallen förut. Dessutom kan förutsättningarna förändras, till att börja med har vi ju tyskarna hemma nästa vecka. Vinner vi då ser det annorlunda ut.

Toni Bizaca (19 poäng) och Chris Czerapowicz (18) var poängbäst i Kings. Bizaca hade en magisk period i slutet av andra perioden, där han gjorde tolv raka poäng för Kings. Bland annat drog han i två raka treor när Kings snabbt kom igån från underläge till 18-26 till 26-26.

Innan dess hade Kings nästan hela tiden haft ett litet underläge i matchen. Ett onödigt sådant. Den poängsnåla första perioden (12-9) borde Kings ha vunnit. Där missade laget sju av tio straffkast.

I tredje perioden följdes lagen åt till sista minuten, då Gaziantep gjorde fem obesvarade poäng och därmed kunde ladda inför slutronden i ledning 46-41.

Sedan kom den fjärde perioden, där Kings missade skott samtidigt som man inte riktigt orkade sätta stopp för hemmalaget. Vid ställningen 48-43 hade Erik Johansson en tuff trea som var nere i korgen och vände. Det var lagets sista chans att få kontakt.

Sedan rasade det iväg och med två treor under matchens sista 20 sekunder, varav en på slutsignalen, blev det till slut en 20-poängsseger för hemmalaget.

- Jag tycker ändå att det känns bra att vi genomförde den här matchen på det här sättet. Killarna gjorde det jättebra och vi tvingade dem att tänka så länge vi orkade, säger Robert Andersson.

NBA-meriterade Andrew Rautins satte 20 poäng (sex av tio på treorna) för Gaziantep.