Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor aktör väntas till Åhlénshuset

Omdisponering av ytan och verksamheterna har dragit ut på tiden av renoveringen av Åhlénshuset. Nu planeras nya planer för de lediga lokalerna. – Vi har en grej på gång, men inget signat, säger Alexander Hedin, regionchef på Hemfosa.

Annons

Snart flyttar Smycka och Fitness24seven in i Åhlénshuset. Smycka ska förhoppningsvis öppna innan sommaren och gymmet i september.

Just nu står gamla Gallerix lokaler tomma, men även arbetsförmedlingens gamla lokal.

– Vi har en grej på gång, men det är inget signat ännu. Vi kommer inte hyra ut till mindre verksamheter, utan de återstående lokalerna kommer förhyras till större aktörer.

Han hoppas att han kommer kunna säga vilka de är i maj. Tidigare bestämde fastighetsägarna, Hemfosa och Skanska, att de skulle renovera fastigheten lokal för lokal i stället för hela samtidigt.

Men varför har renoveringen tagit sådan tid?

– Vi har haft utredningar i omgångar av utnyttjandet av fastigheterna och behövt omdisponera ytan och verksamheterna. Vi har inte gått i mål, det har varit ett misslyckande.

Hur ser ni på att Fitness24seven ska flytta in?

– Det känns jättebra och jättekul. Det är ett lämpligt läge för ett gym. Fitness24seven har letat efter en lokal tidigare i Södertälje.