Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppades av vakt vid Scania - döms till fängelse

Lastbilschauffören stoppades vid Chassiporten och blåste rejält över gränsen. Nu döms han till fängelse för grovt rattfylleri.

Vid lunchtid den 4 april var chauffören på väg in med sin lastbil vid Chassiporten på Scania. Men en vakt vid porten tyckte inte han verkade vara i skick att köra.

Det visade sig att mannen hade strax över en promille alkohol i blodet.

Polisen tillkallades och mannen greps och anhölls misstänkt för grovt rattfylleri.

Eftersom chauffören är från ett annat land och åklagaren misstänkte att han skulle hålla sig undan om han släppte häktades han.

Nu har tingsrätten kommit med sin dom och straffet blir två veckors fängelse för grovt rattfylleri.

Men den tingsjurist som var med vid förhandlingen skulle hellre ha sett ett strängare straff. Eftersom körningen inneburit påtagliga risker så mannen kört på ett område där man kan vänta sig att människor finns, och eftersom det rör sig om yrkestrafik tycker han att straffet borde varit en månad.

Scania tillämpar sedan flera år slumpmässiga blåskontroller på inkommande trafik.

Om en anställd fastnar i kontrollen blir det ett internt ärende med behandling och utredning. Om det rör sig om en kontrakterad leverantör tar Scania upp händelsen med företaget.