Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp i tågtrafiken under hela helgen

Från och med i kväll klockan 22.00 till och med måndag klockan 02.00 stängs pendeltågstrafiken mellan Stockholm central och Älvsjö av.

Anledningen är bygget av Citybanan samt underhållsarbeten vid Stockholm södra.

– Det är Trafikverket som gör bedömningen att avstängningen behövs, men SL är så klart med och beslutar om lämplig tid när den ska ske och på helgerna är det mindre trafik, säger Jesper Pettersson vid SL:s presstjänst.

Resenärer från Södertälje som ska till Stockholm får räkna med mellan 10 och 20 minuters längre färdtid, beroende på när på dygnet du reser och vart du ska.

Man kan välja olika alternativa färdvägar med tvärbanan, tunnelbanan eller ersättningsbussar:

• Resenärer till Stockholm central från Älvsjö, där pendeln vänder, hänvisas till ersättningsbuss till Telefonplan och därifrån tunnelbanans röda linje och omvänt. Restiden förlängs med cirka 19 minuter.

• Resenärer mellan Stockholm central och Stockholm södra hänvisas till tunnelbanans röda linje vid Mariatorget. Det tar 12 minuter extra i restid.

• Resenärer mellan Stockholm central och Årstaberg hänvisas till tvärbanan i Årstaberg med byte till tunnelbanans gröna linje vid Gullmarsplan och omvänt, vilket tar 17 minuter längre tid, eller med tvärbanan till tunnelbanans röda linje vid Liljeholmen och omvänt som tar 10 minuter längre tid.

Avstängningen av stambanan mellan Stockholm central och Älvsjö påverkar även fjärrtågen. Resande till och från Södertälje syd kommer att få åka ersättningsbuss, vilket beräknas förlänga restiden med 45–60 minuter.