Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stockholmare lämnade över 140 tusen ton till återvinning under 2017

Statistiken visar att varje Stockholmare i snitt lämnade 63 kg till återvinning under 2017.

Anmäl text- och faktafel

Mängden av det Stockholmarna lämnade till återvinning motsvarar 495 fotbollsplaner som täcks med en meter högt lager av återvunnet material. Men även fast siffrorna visar en liten ökning från 2016 så ökar inte inlämnat material per person i samma utsträckning.

- Stockholms invånare är duktiga på att återvinna och vi är tacksamma för att så stora mängder förpackningar och tidningar lämnas till återvinning. Vi behöver alla göra mer och hushållen lämna fler förpackningar till återvinning. Därför har vi föreslagit att det ska byggas mer än 2000 nya återvinningsstationer i landet. Det innebär att nästan alla får fem minuters promenad eller färdväg till sin närmaste återvinningsstation, Håkan Ström, kommunikationschef på Förpacknings och tidnings insamlingen (FTI), i ett pressmeddelande.

FTI vill att minst 75% av befolkningen utanför tätorter ska ha max fem minuters färdtid till en återvinningsstation.