Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill fylla stadsparken med second hand

En erfaren loppisarrangör vill ses i stadsparken fyllas av loppisbord i sommar. Preliminärt är svaret nej, men Ulf Andersson tänker tjata vidare.

Annons
Loppisprylar i långa rader.

Södertälje. Ulf Andersson har ordnat loppisar i Hallunda och Tumba de senaste fyra åren. Det har varit välbesökta tillställningar och nu har han siktet inställt på Södertälje.

I april ordnar han en loppishelg i Rosenborgskolans matsal. Och nu har han vänt sig till till kommunen med en förfrågan om att få hyra stadsparken en eller två söndagar i sommar.

– Jag har passerat stadsparken ett par gånger den senaste tiden och jag tycker den skulle vara perfekt att anordna en loppis i, säger han i sitt brev.

Tanken är att ungefär 50 säljare ska få plats med bord längs med gångvägarna.

– Den ligger centralt och det är en mysig miljö. Jag har varit på många loppisar utomlands och där är de ofta i parken, jag tror det skulle funka bra här, säger han.

Det första beskedet från kommunen var negativt.

– Den tjänsteman jag pratade med sa nej, de är rädda för trafikstörningar och att det ska bli parkeringsproblem. De föreslog att jag skulle få hyra Stortorget i stället, men där är det ju redan loppmarknad flera dagar i veckan, säger han.

Ulf Andersson tänker dock gå vidare med frågan och se om det finns någon möjlighet att få prova.

Mer läsning

Annons