Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal och pantsatte smycken från äldre – nu döms hon till fängelse

Kvinnan stal från brukare inom hemtjänsten men åkte dit när polisen kontrollerade pantbanker. Nu döms kvinnan till två års fängelse.

Annons

I mitten av mars förra året började härvan kring en kvinna som tidigare jobbat inom hemtjänsten i Södertälje nystas upp.

En äldre kvinna anmälde till polisen att hon blivit bestulen på en ring och ett armband. Polisen hittade ett av smyckena på en pantbank misstankarna riktades mot den kvinna som lämnat in det. Vid en husrannsakan hittades det andra smycket.

Efter att polisen kontaktat fler brukare gjordes ännu en husrannsakan och polisen hittade fler smycken och parfymer som man misstänkte att hon stulit under sitt arbete. Polisen spårade också flera smycken till pantbanker där de i en del fall sålts vidare.

Kvinnan åtalades misstänkt för sex fall av grov stöld och fyra fall av häleriförseelse.

Totalt rör det sig om smycken för över 68 000 kronor.

Kvinnan erkände den första stölden stölden som hon anklagades för, men nekade till de andra brottsanklagelserna utan hävdade att hon ärvt föremålen, i något fall köpt dem själv på loppis eller blocket.

Tingsrätten konstaterar dock att de drabbade äldre varit väldigt tydliga och övertygande när de identifierat saknade smycken. "Det finns ingen omständighet som tyder på att de äldre damerna överdrivit sina berättelser, tvärt om har de i vissa fall varit mer tvekande och i viss mån återhållsamma", skriver rätten i sin dom.

Kvinnan döms nu för samtliga brott, hennes straff blir två års fängelse.

Bilden är ett montage. Foto: Anette Jansson-Bougt

Mer läsning

Annons