Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbtåg och nya linjenummer – på söndag förändras pendeltågstrafiken

På söndag är det dags: då införs omfattande förändringar i pendeltågsnätet i Storstockholm. För Södertäljeresenärer innebär det bland annat att lära sig nya linjenummer, men snabbtågen får de vänta på.

Annons

Söndagen den 10 december införs stora förändringar i hela SL:s pendeltågsnät. Och nyheterna är flera.

Nya linjenummer introduceras: Exempelvis byter gamla linje 35 (Bålsta – Nynäshamn) nummer till 43. Gamla linje 36 (Märsta – Södertälje) kommer fortsättningsvis att heta 41. Detta kompliceras dock av att linje 41 fram till och med den 20 augusti 2018 inte kommer att ha Södertälje som slutstation, utan Tumba.

Fram tills dess är det linje 40 som kommer att gälla för Södertäljependlarna. Den kommer att gå mellan Uppsala och Södertälje.

Läs också: Kortare restid och tåg till Arlanda och Uppsala – Citybanan ger effekt för Södertälje

Förutom att linjenummer byts ut och nya linjer läggs till introduceras nya snabbtåg som hoppar över vissa stationer för att förkorta restiden för de pendlare som bor långt ut på pendeltågsnätet.

Men för Södertäljeresenärer dröjer snabbtågen till augusti 2018. Då introduceras bland annat den nya snabbtågslinjen 40X mellan Uppsala och Södertälje, som tas i trafik den 20 augusti och endast kommer att köras på vardagar.

Utförligare information finns på SL:s hemsida.

Mer läsning

Annons