Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prejades av polisen – sjuttonåring åtalas efter vansinnesfärd

När polisen fattade att ingen av pojkarna i bilen framför hade körkort försökte de få stopp på den. Föraren försökte fly och polisen tvingades preja honom vid Birkarkorset.

Annons

Genrebild.

I början av april i år reagerade två patrullerande poliser som kom körande på Erik Dahlbergs väg i höjd med Hagaberg på att bilen framför dem kördes av en kille som såg ung ut.

Efter några registerslagningar kunde de konstatera att bilen ägdes av en kvinna och att ingen av henne söner hade körkort. Men när de bestämde sig för att kontrollera bilen blev det inte så lätt.

Läs också: 17-åring prejades av polis vid Birkakorset efter biljakt – misstänks för drograttfylla

Poliserna har i förhör efter händelsen berättat hur de körde upp jämsides med bilen och kunde identifiera föraren som kvinnans yngre son, en sjuttonårig pojke, via en bild.

När de signalerade åt honom att stanna körde han bara vidare. Färden gick enligt poliserna i hög fart, i snitt runt 100 kilometer i timmen. Bilen sänkte bara farten marginellt i korsningar och rondeller och flera fordon tvingades bromsa för att undvika att krocka.

Poliserna försökte stoppa bilen över tio gånger, men först när de närmade sig Birkakorset där det var kö kunde en polisbil köra in snett framför och preja bilen så den stannade.

Föraren, en sjuttonårigårig pojke, åtalades för vårdslöshet i trafik, olovlig körning och våldsamt motständ eftersom han enligt poliserna försökt slita sig loss när de tog fast honom, och då även ska ha sparkat mot en av dem.

Han åtalas också för ringa narkotikabrott eftersom han hade spår av cannabis i blodet.

Pojken nekar till alla anklagelser utom olovlig körning.

Mer läsning

Annons