Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 100 000 besökte museet i Södertälje

Torekällberget hade över 100 000 besök 2016.
– Vi ser att de centrala museerna påverkas av fri entré-reformen. Där har det skett en tydlig ökning 2016, fortsätter Lina Boberg statistiker på Myndigheten för kulturanalys.

Annons

Torekällberget är ett välbesökt museum i Södertälje kommun med 100 560 besök år 2016. Södertälje konsthall fick 20 617 besök samma år visar statistik från Myndigheten för kulturanalys som sammanställts av Nyhetsbyrån Siren.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Krismöte på biblioteket efter översvämning: "Vi vill inte behöva hålla stängt"

I Sverige hamnar Skansen i Stockholm i topp, med drygt 1,4 miljoner besök år 2016. Totalt ska 28,1 miljoner museibesök gjorts i Sverige i fjol. Av de var fem miljoner besök på kommunala museer och 4,5 miljoner på regionala museer.

Historia och arkeologi är den vanligaste inriktningen på landets museer, följt av lokalhistoria och hembygd, samt arbetsliv.

För prenumeranter och pluskunder [+]: De får barnen att upptäcka böcker – nu ska Södertäljeprojekt spridas till fler städer

Hur många besök andra museer i Södertälje eller Nykvarns kommun har, till exempel Grafikens hus och Tom Tits experiment, framgår inte av statistiken.

■ ■ Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected] . Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

Mer läsning

Annons