Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt dödsbud skakar Scania – tre anställda omkom i trafikolycka: "Försöker hjälpa dem som stod nära"

Vid en svår trafikolycka utanför Malmköping på måndagseftermiddagen omkom tre personer och en fjärde blev svårt skadad. Samtliga fyra var på väg hem från jobbet på chassiverkstaden på Scania i Södertälje.

Annons

Stor förstämning råder på Scania efter det andra dödsbudet på kort tid – den 26 augusti avled en anställd på en av företagets komponentverkstäder när han klämdes i en maskin.

Dödsolyckan inträffade vid 16.30-tiden på måndagen på riksväg 55, norr om Malmköping i Södermanland. Bilen de fyra Scaniaanställda färdades i frontalkrockade av ännu okänd anledning med en lastbil och tre män i 50-60-årsåldern avled omedelbart i den våldsamma kraschen, skriver Eskilstuna-Kuriren.se.

Polisen vet ännu inte vad som orsakade olyckan.

– Lastbilen och personbilen krockade på en raksträcka och det är jättesvårt att säga vad som kan ha hänt, säger Mikael Lundqvist, insatsledare vid räddningstjänsten i Flen, till Eskilstuna-Kuriren.

Samtliga fyra i personbilen var på väg från sina jobb på Scania till sina hem i Katrineholm. Den skadade, fjärde mannen fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset. Enligt polisen blev han allvarligt skadad och opererades under måndagskvällen.

På tisdagsförmiddagen meddelade Karolinska att läget för patienten är stabilt men att han är allvarligt skadad.

Lastbilschauffören var svårt chockad och fördes till sjukhus men ådrog sig inga allvarliga fysiska skador.

Scanias ledning kopplade omedelbart in kristeam för att stötta de omkomnas arbetskamrater och övrig personal i behov av stöd.

– Det är fruktansvärt det som har hänt, framför allt för anhöriga och vänner men även för oss alla på Scania, säger Erik Ljungberg, kommunikationsdirektör på Scania.

– Vi försöker hjälpa dem som stod nära de här personerna. Vi har kopplat in företagshälsovård, samtalsstöd och andra typer av stöd. De närmasta medarbetarna arrangerade en sorgestund på de berörda avdelningarna under tisdagen och höll en tyst minut.

Mer läsning

Annons