Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär av Södertälje – så vill MP att ensamkommande ska få det bättre i Sverige

Annons

På onsdag 22 februari kommer Miljöpartiets gruppledare i riksdagen, tillika partiets migrationspolitiska talesman, Maria Ferm till Södertälje. Riksdagsledamoten ska träffa folk som arbetar med mottagande och etablering av ensamkommande barn. Ferm kommer bland annat träffa Marlen Eskander, initiativtagaren bakom Läsa för integration. Ett projekt som arbetar för att öka integrationen genom läsande.

– Det ska bli spännande att höra mer om arbetet i Södertälje. Här finns mycket kunskap och lång erfarenhet av flyktingmottagande. Etableringen av nyanlända är en mycket viktig fråga och det är därför centralt att ta del av de många positiva exempel som finns, säger Maria Ferm i ett pressmeddelande.

Läs även (för pluskunder) : Farid, 17, flydde från Afghanistan – älskar livet i Järna

Riksdagsledamoten pekar också på vikten av att ensamkommande som kommer till Sverige snabbt lär sig svenska och får en utbildning.

– Det är positivt att åldersbedömningarna nu ska bli mer rättssäkra, och att ensamkommande kommer att få långa uppehållstillstånd så att de kan gå klart gymnasiet och sedan söka tillstånd att få stanna permanent, säger Ferm.

Mer läsning för pluskunder: Annika och Södertälje simsällskap lär ensamkommande att simma – på bara fem tillfällen

Läs också: Böcker för möten och integration

Mer att läsa: Integrationsläsning belönas ytterligare

Mer läsning

Annons