Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare vill ha tillbaka legitimationen efter eldiagnoser – beskyller Socialstyrelsen för förtal

Mannen blev av med sin legitimation efter att ha ställt diagnoser utan vetenskapligt stöd. Men nu gör han ett nytt försök att få tillbaka rätten att kalla sig läkare.

Annons

Mannen, som arbetat som läkare inom Södertälje kommun, blev fråntagen sin läkarlegitimation av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, 2005, men överklagade beslutet och fick rätt i länsrätten.

Men 2009 tog Regeringsrätten upp saken till beslut. Mannen hade, enligt rätten, under lång tid ställt diagnoserna tungmetallförgiftning och elöverkänslighet, utan tillräckligt vetenskapligt stöd, och utan att ta in andra tänkbara diagnoser i beräkningen. Till följd av dettaa genomförde han behandlingar som inte var riskfria, och inte stämde med vad vetenskapen och erfarenheten säger. Regeringsrätten menade att mannen var grovt oskicklig i sitt yrke och återkallade hans legitimation som läkare.

Mannen vände sig till HSAN 2009 och ville ha tillbaka sin legitimation, men fick nobben.

Nu gör han via en juridisk rådgivare ett nytt försök och ansöker om att få en ny legitimation.

Rådgivaren skriver i anmälan att mannen inte skadat någon patient, och hävdar att han utsatts för förtal av socialstyrelsen när hans ärende var uppe i förvaltningsdomstolen.

Mer läsning

Annons