Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagades av polis i över 100 kilometer i timmen – se bilderna på våldsamma kraschen

En 38-årig man från Södertälje körde, i vad som bäst kan beskrivas som en vansinnesfärd, genom Brunnsäng strax innan jul. Mannen åtalas nu för grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Annons

Det var när 38-åringen fick syn på en polispatrull i en rondell som han plötsligt tryckte på gasen. Intill honom sitter en passagerare i den mörka kombi som han kör. Patrullen får syn på bilen och bestämmer sig för att försöka stanna 38-åringen.

Men istället för att stanna väljer mannen att köra fortare. Enligt förundersökningen så berättar en av poliserna i bilen hur de kör i 100 kilometer i timmen på Brunnsängsvägen och hur kombin framför ändå verkar åka fortare.

Biljakten fortsätter genom Brunnsäng.

Ett vittne uppger efteråt för polisen hur han ser att kombin ligger på fel sida vägen och kör i "säkert 150 kilometer i timmen". En annan bilist är nära att bli prejad av 38-åringen.

Efter några minuter tar färden dock slut på ett abrupt sätt. Precis när polisen har börjat tappa kontakten med bilen framför så står det klart att 38-åringen kraschat in i en refug bara för att sedan köra rakt genom stängslet till ett företag.

Se även ett annat fall: TV: Här kraschar de efter vansinnesfärden på E4:an

38-åringen, som först misstänktes för rattfylleri och narkotikabrott, fick föras till sjukhus för ett sår i huvudet, vilket han blödde från. Passageraren ska ha klarat sig utan några allvarligare skador. Nu, efter drygt två månader, åtalas han för vansinnesfärden på två punkter – grov olovlig körning eftersom han saknade körkort, samt grov vårdslöshet i trafik eftersom han körde för fort.

38-åringen har uppgett i förhör att han körde i max 50–60 kilometer i timmen och att han var tvungen att väja för en annan bil, därav att han krockade.

Mer läsning

Annons