Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inställda bussar till Södertälje efter olycka på E4: "Folk börjar leta andra vägar"

Bussarna 748 och 749 ställdes under delar av torsdagsmorgonen in efter en olycka mellan Salem och Hallunda under torsdagens morgonrusning.

Annons

Enligt uppgifter från platsen vände bussarna i Fittja i stället för som vanligt Liljeholmen, vilket under någon timme medfört en längre resa på tunnelbanans röda linje för resenärer som vanligtvis stiger på och av i Liljeholmen för färd till eller från Södertälje.

Den förlängda tunnelbaneresan har medfört förseningar för resenärer till eller från Södertälje under morgonen tills busstrafiken återgått till normalläge.

Det råder under torsdagsmorgonen besvärligt väglag på E4 mellan Stockholm och Södertälje i båda riktningar, så bussarna kan också behöva ta längre tid på sig än vanligt av den anledningen.

Vid 08.15 var samtliga körfält öppna efter olyckan – men väglaget kunde som sagt var ändå försena bussarna.

Informationen var bitvis motsägelsefull för resenärerna där busschaufförer meddelade att bussarna vände i Fittja, vilket inte framgick av informationen på skärmarna.

På SL:s hemsida framgick heller inte störningen direkt – man var tvungen att manuellt söka sig ner till respektive busslinjenummer för att finna den information som fanns om störningarna.

För mer information, se SL:s hemsida.

Mer läsning