Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häleriligan får sin dom: Skadestånd, fängelse och skyddstillsyn

De sex personer som åtalades i den stora härvan kring stulna spa-pooler får nu sin dom.

Annons

I början av maj i år blev Järnaföretaget Riopool av med 95 uppblåsbara bubbelpooler vid en stöld. En dryg månad senare fick polisen tips om försäljning vid en lokal i Weda.

Läs också: Liga stal 95 bubbelpooler – sex män åtalas

I början av september åtalades sex män misstänkta för att ha varit inblandade i olika delar av härvan.

Läs också: TV: Här fångas den misstänkta häleriligan på film när de lastar stulna båtar och spapooler

Läs också: Försvararna sågar filminspelningen i hälerimålet: "Räcker inte som bevis"

Nu har tingsträtten kommit med sin dom.

En 32-årig man döms för häleri till villkorlig dom och dagsböter på totalt 2 500 kronor. Han ska också tillsammans med flera av de andra anklagade betala skadestånd på nästan 14 000 kronor till Riopool.

En 33-årig man döms för två fall av häleri till skyddstillsyn. Han ska också betala skadestånd på nästan 200 000 med flera andra av de inblandade.

En 38-årig man döms till skyddstillsyn för häleri och ska även han vara med och betala skadestånd på strax över 200 000 kronor.

En 42-årig man döms för grovt häleri till skyddstillsyn och ska också vara med och betala skadestånd på totalt strax över 200 000 kronor.

En 44-årig man får det strängaste straffet, fängelse i ett år och fyra månader. Han döms förutom för stöld, häleri och grovt häleri också för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han ska också vara med och betala skadestånd på 24 000 kronor.

En 24-årig man döms för grovt häleri, hans straff blir skyddstillsyn och att betala skadestånd tillsammans med andra på totalt 24 000 kronor.

Mer läsning

Annons