Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev skallade, sparkade och bet personal – föstes ut på skolgården

En elev på Fornbackaskolan ska ha skallat, sparkat slagit och försökt bita flera i personalen på Fornbackaskolan. Nu anmäls händelsen till Arbetsmiljöverket.

Annons

När personalen försöker stoppa en elev på Fornbackaskolan från att vandalisera ett bord började eleven sparka, slå med knytnävar, dra i kläderna och skalla personalen. Det skriver skolan i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Händelsen ska ha ägt rum i september 2017 och börjat med att eleven vägrat lyssna när personalen tillrättavisade hen. Istället reagerar eleven, enligt personalen, med att vandalisera ett bord.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Åttio elever från Södertälje spårlöst försvunna: ”Hur skulle det vara ett problem?”

När annan personal försökte hjälpa till fick även de utstå skallningar, sparkar och slag. Eleven ska även ha försökt bitas.

Det hela ska ha slutat med att personal föste ut eleven på skolgården där dennes ytterkläder också lämnades. Sen tillkallades elevens föräldrar.

Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket fick flera i personalen blåmärken och en började blöda. Flera andra elever ska ha blivit rädda och ledsna.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Mellanstadieelev bakom brutal misshandel – lärare vårdas för hjärnskakning: "Aldrig varit med om något liknande"

Mer läsning

Annons