Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss 748 och 749 räddas kvar: "Har kämpat hårt för att behålla dem"

Direktbussarna från Liljeholmen till Södertälje räddas som följd av SL:s senaste budgetöverskott på 300 miljoner kronor.
– Attraktiv kollektivtrafik är ovärderligt för en fungerande Stockholmsregion. Därför är det bra att vi nu kan satsa omrking 110 miljoner kronor på busstrafiken, säger Gustav Hemming (C).

Annons

I sitt delårsbokslut för 2017 prognostiseras SL:s överskott för helåret öka till 550 miljoner kronor, det vill säga 300 miljoner kronor över resultatkravet på 250 miljoner kronor.

För pluskunder och prenumeranter [+]: Buss 748 och 749 räddas kvar – LT sände live

Pressade kostnader, ökade intäkter, rekordmånga resande, effektivare verksamhet och fler betalande resenärer beskrivs som anledningarna bakom mångmiljonöverskottet. Med överskottet kommer även ett glädjebesked för bussresenärerna.

– Jag vill särskilt lyfta fram att direktbussarna på Södertörn blir kvar. Bussarna är populära och jag, Alliansen och MP har kämpat hårt för att behålla dem, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

– Attraktiv kollektivtrafik är ovärderligt för en fungerande Stockholmsregion. Därför är det bra att vi nu kan satsa omkring 110 miljoner kronor på busstrafiken, säger han.

Satsningen riktas på två håll: runt 50 miljoner kronor kommer läggas på ny busstrafik och ungefär 60 miljoner kronor ska användas för att säkra upp direktbusstrafiken på Södertörn.

Mer läsning

Annons