Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev osams om snöskottningen – kvinna dömd för misshandel

En man och en kvinna blev osams om snöröjningen på en mindre väg i Grusåsen. Tjafset slutade med handgemäng och nu även en dom gällande misshandel.

Annons

Det var i november 2016 som en man ifrågasatte hur en kvinna skottade snö på en väg utanför hans hus i Grusåsen. Mannen tyckte att kvinnan utförde arbetet på fel sätt vilket han påtalade. Kvinnan å sin sida blev irriterade över att mannen la sig i hennes arbete.

Medan tjafset pågick ska mannen även ha pratat med någon på sin mobil och skrattat. Det provocerade kvinnan ännu mer då hon uppfattade det som att han skrattade åt henne. Kvinnan gav då mannen ett slag med öppen hand i ansiktet.

Mannen har efteråt sagt att kvinnan hade tjocka arbetshandskar på sig och att slaget över hans öra och kind gjorde ont och medförde en sådan yrsel att han inte kunde jobba som vanligt på en vecka. Kvinnan, som nekar till brott, menade tvärt om att hon bara hade tunna handskar på sig och att slaget var att anse som misshandel.

Tingsrätten har nu dömt kvinnan, som är i 50-årsåldern, till villkorlig dom och 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor i böter, för misshandel. Kvinnan ska även betala mannen 5 800 kronor i skadestånd.

Arkivbild: Bertil Enevåg Ericson

Mer läsning

Annons