Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnor saknas när Bosnic bantar truppen - "Taylor har inte bestämt sig"

Vedran Bosnic har bantat sin landslagstrupp inför sommarens EM-kval. 24 spelare har blivit 18 inför nästa samling. Och två av de största stjärnorna saknas.

I början av juli presenterade förbundskapten Vedran Bosnic en trupp på 24 spelare inför EM-kvalet i september.

På onsdagen bantades den truppen till 18 spelare, som alla ska vara med när truppen samlas i månadsskiftet juli/augusti.

De spelare som petats från 24-mannatruppen är Kings forward Adam Ramstedt, Luleås forward Denzel Anderson och Uppsaladuon Odin Lindell (center) och Andreas Persson (guard).

Mer anmärkningsvärt: saknas gör även Spanienproffsen Jeff Taylor (Real Madrid) och Marcus Eriksson (Barcelona).

I Marcus Erikssons fall är han enligt Svenska basketbollförbundets officiella twitterkonto så att han i början av lägret är i USA med NBA-klubben Atlanta Hawks, som valde svensken i andra rundan av NBA-draften förra året.

”Marcus Eriksson är med Atlanta Hawks på läger, men han kommer att ansluta till landslaget senare, förmodligen efter träningsmatcherna mot Danmark. Jeff har fortfarande inte bestämt sig om han ska hjälpa laget eller inte”, skriver Vedran Bosnic, som befinner sig i Turkiet på semester, i ett sms till LT-sporten.

De spelare med SBBK-anknytning som är kvar i truppen är Kingsspelarna Dino Pita, Chris Czerapowicz och Nick Spires samt före detta Kingsspelarna Martin Pahlmblad (Apollon Patras, Grekland), Thomas Massamba (Sigal Prishtina, Kosovo), Tobias Borg (Bilbao, Spanien), Tom Lidén (Kolossos, Grekland - klar för Luleå nästa säsong), Alexander Lindqvist (Uppsala) och Carl Engström (Malbas).

Sveriges EM-kvalmatcher spelas mot Bosnien Hercegovina​(​Sarajevo, 3 september), ​Ryssland​ (Uppsala, 7 september), Bosnien Hercegovina (Hovet, Stockholm, 14 september) samt Ryssland (Krasnodar, 17 september).

Innan dess laddar Sverige bland annat upp med träningsmatcher mot Danmark i Täljehallen i början av augusti.