Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnduon visade vägen i tredje perioden – Telge vann mot Eos

Formen har sviktat. Men hemma mot Eos studsade Telge tillbaka. Amerikanska stjärnduon Tayler Mingo och Taylor Wurtz ledde laget till seger, 81–66, med 51 poäng tillsammans.

(+) Missa inte: Dubbelmöte i Täljehallen – analyser och intervjuer efter Telge–Eos

Telge hade förlorat fem av de sex senaste ligamatcherna inför hemmamötet med Eos på lördagseftermiddagen och långsamt sett just Eos och Visby äta upp försprånget Telge haft på fjärdeplatsen. Därför var det superb tajming för Telge att återigen hitta ett vinnande recept.

Inför hemmapubliken i Täljehallen avgjorde Telge i tredje perioden och gled ifrån till seger med 15 poäng, 81–66.

Och segerregissörerna var som så ofta: amerikanskorna Tayler Mingo och Taylor Wurtz. Pointguarden och forwarden har snittat nästan 45 poäng per match den här säsongen. Mot Eos var de än mer dominanta, inte minst i den tredje perioden. Där gjorde Mingo 11 av sina 25 poäng, medan Wurtz adderade 8 av 26 poäng i just tredje.

Samtidigt som Telge hade sin bästa period offensivt i matchen fick laget också bättre kontroll på Eos snabba uppspel, vilket låg bakom matchavgörande 25–16 i perioden.

Men hemmalaget var steget före gästerna från Lund matchen igenom. I första perioden kopplade Telge ett tidigt grepp, 14–7, och även om Eos arbetade sig tillbaka in i matchen i andra höll Telge undan till halvtidsledning med åtta poäng, 39–31. Tilde Ahlin hade en fantastisk dag från trepoängslinjen och satte fyra av fem treor. Just distansskyttet separerade lagen: Telge gjorde 18 fler poäng utifrån, 33 jämfört med Eos 15. En tung uppförsbacke för Eos att hantera.

(+) Se även: Direkt efter Södertälje Kings–Nässjö: analyser och intervjuer i LT:s livesändning

Matchfakta: basketligan

Telge–Eos 81–66 (20–13, 19–18, 25–16, 17–19)

Poäng, Telge: Taylor Wurtz 26, Tayler Mingo 25, Tilde Ahlin 12, Moa Filén-Hammarström 10, Linnea Nilsson 6, Anita Ilic 2.