Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan saknades i SVBK - då föll laget på nytt

Serben Nenad Cosic saknades i hemmalaget. Då hade Södertelge Volley inget att sätta emot tabelltrean Sollentuna som vann med klara 3-0 i Täljehallen.

Senast Södertelge vann en match i volleybollens elitserie var i början av februari. Sedan dess har man fem raka förluster, varav fyra av dem i tre raka set.

Under onsdagskvällen kom nämligen ytterligare en förlust när Sollentuna, som Södertelge besegrade på bortaplan i december, blev för starka.

I hemmalaget saknades serben Nenad Cosic som har varit en flitig poängspelare sedan han anslöt till klubben under säsongen. Ett avbräck som inte gjorde uppgiften lättare för SVBK.

Matchen var dock jämnare en vad siffrorna visar. I första set följdes lagen åt till 17-17 innan Sollentuna drog ifrån. I andra var bortalaget klart bättre, men i tredje hade Södertelge ledningen med 22-21 innan man tappade setet och matchen.

På söndag avslutas elitserien. Då möter SVBK Tierp på hemmaplan. Vid seger tar man sig om Tierp upp på en sjundeplats i tabellen inför slutspelet.

FAKTA

Södertelge - Sollentuna 0-3 (20-25, 16-25, 22-25)

Poäng Södertelge: Nick West 10, Mikolaj Borko 10, Danny Weemes 7, Hampus Randén 5, Ashur Ibrahim 3, Maksymilian Denenfeld 3, Aleksa Miladinovic 2.

Publik: 450